Новият собственик на Манчестър Сити, където играят българските футболисти Мартин Петров и Валери Божинов, д-р Сюлейман Ал-Фахим заяви, че той е новият Роман Абрамович в Премиършип и иска неговият отбор до няколко години да стане шампион.

„Мисля, че ще бъда точно като Абрамович. Ние не искаме да се борим само за трофеите в Англия, а целта през тази година е да спечелим Купата на УЕФА и да влезем в четворката, за да може през следващия сезон да участваме в Шампионската лига”, коментира новият собственик на „гражданите”.

„Сега пред нас целта ще бъде да се стабилизираме и да пробием в първите четири, но мога да ви уверя, че през следващия сезон пред клуба ще има само една поставена задача и тя ще бъде да станем шампиони”, добави арабинът.

„Аз се обръщам към феновете с думите, че ние сме тук да направим Манчестър Сити един силен и много класен отбор. Трябва да вдигнем нивото, но в същото време ще запазим традициите в клуба и няма да се месим в работите на мениджъра Марк Хюз”, сподели Ал-Фахим.

„След няколко дни ще пристигна в Манчестър, за да се срещна с Марк Хюз, с когото ще имам специален разговор. Ще разговаряме за бъдещето на клуба и затова от какво има нужда той”, завърши Сюлейман Ал-Фахим.