Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес призна, че е можело да се откаже от футбола преди две години.

Мексиканският нападател ще пристигне на Олд Трафорд през юли след уговорения трансфер с Чивас Гуадалахара на стойност 10 милиона паунда и ще бъде конкурент в атака за Димитър Бербатов.

„Мислех да се откажа, защото се чувствах забит тук. Седмиците минаваха, а моето име така и не бе в титулярния състав. Не бях контузен и тренирах добре, но не бях викан от треньора”, обясни Ернандес.

„Имах толкова надежди след първото си участие за тима, но след това бях оставян извън състава. Беше много болезнено. Нямах достатъчно увереност дори да отида и да говоря с треньора.”

„Мислех си и за Световното първенство и че ако не играя, няма никога да си спечеля участие за националния отбор. Сигурен бях, че ще бъда забравен от националния треньор и никога няма да постигна мечтата си да отида в Южна Африка.”

„През това време бях подпомаган от баща ми, който ми даде наистина ценен съвет. Каза ми да бъда търпелив и да изчакам възможността си и благодарение на Бог, точно това и стана.”

„Тогава не исках повече да играя футбол и родителите ми много трудно ме убедиха да не се отказвам”, сподели новото попълнение на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес.