Председателят на инвестиционната група „Абу Диаби Юнайтед Груп” Сюлейман Ал-Фахим заяви, че „гражданите” са отправили оферта за Димитър Бербатов към Тотнъм, Марио Гомес към Щутгарт и Давид Вия от Валенсия. Арабската компания вече е собственик на тима, в който играят Мартин Петров и Валери Божинов.

По-рано днес се появи информация, че от страна на Сити са отправили оферта за капитана на българския национален отбор по футбол на стойност повече от 30 милиона паунда, която е била приета от Тотнъм.

„Аз съм оптимист, че ще вземем Бербатов, но трябва да говоря с колегите в Англия, за да чуя какви са последните новини. Ние отправихме оферти за трима играчи. Става въпрос за Бербатов, но освен него и за Давид Вия и Марио Гомес. Всичко е официално и за вторите двама, но трябва да разбера дали сме успели там. Средствата са налице, но трансфери като тези показват, че наистина сме доста сериозни”, заяви босът на компанията.

Според последните информации обаче Димитър Бербатов ще играе с екипа на Юнайтед през следващия сезон.

„И тримата са много добри играчи, но е доста трудно, тъй като започнахме преговорите за закупуването на отбора преди няколко седмици. Нямахме достатъчно време, но идеята е да доведем повече играчи в Манчестър Сити през следващия трансферен прозорец. Не мога да ви кажа с какви пари разполагаме, като споменатите около 100 милиона паунда, тъй като май ще ни трябват повече средства”, добави Ал-Фахим.