Атакуващият полузащитник на Борусия Дортмунд Шинджи Кагава вече е в Англия, където трябва да премине медицински прегледи и да подпише с Манчестър Юнайтед.

Японският национал ще струва на червените дяволи до 17 милиона паунда, като Кагава ще трябва да получи английска работна виза преди да парафира.

От Юнайтед смятат трансфера за напълно сигурен, като сделката по преминаването му на Олд Трафорд вече бе официално обявена още в началото на юни.

Причината Манчестър Юнайтед да декларира покупката на Шинджи Кагава още преди договорът му да е факт, е желанието на клуба да продаде повече фланелки в Азия.

Кагава е любимец на феновете в родината си Япония и се очаква да носи много приходи в Манчестър от продажби на клубни артикули и най-вече от фланелки с името му.

Борусия Дортмунд също ще направи силен финансов удар, продавайки офанзивния футболист за 17 милиона паунда, след като Юрген Клоп го купи преди две години от Серезо Осака за нищожните за големия футбол 350 000 евро и сега го трансферира в Юнайтед за 60 пъти по-висока сума.