Ричи Де Лает може да се окаже отговорът за проблемите на Манчестър Юнайтед в центъра на отбраната за мача с Фулъм. Заради контузия предстоящия двубой през уикенда може да пропусне Неманя Видич. Сърбинът напусна принудително срещата с Уулвърхемптън във вторник вечер.

В същото време Де Лает впечатли с изявите си отдясно в защитата, а след влизането на Дарън Флетчър (на мястото на Видич) и в центъра на отбраната. По всяка вероятност младокът ще започне титуляр и на „Крейвън Котидж” в събота. Сър Алекс пък вече отписа Уес Браун за двубоя с Фулъм заради травма.

„Уес има разтежение. Той ще отсъства от терените за няколко седмици”, заяви Фъргюсън.

„Видич разтегна прасец. Под въпрос е за събота. Ще трябва да се справим с проблемите както можем”, добави шотландският спец.

„Ричи показа много потенциал и се справи отлично, когато зае централна позиция в отбраната. Той е роден за този пост и вероятно ще играе в края на седмицата”, продължи той.

Мачът срещу „вълците” бе едва втори за Де Лает във Висшата лига за Юнайтед. Защитникът дебютира за шампионите в края на миналия сезон, в последния мач – срещу Хъл.