Английският футбол беше разтърсен от нов скандал, само няколко дни след грозната постъпка от фенове на Челси в Париж. Тогава фенове на лондончани изхвърлиха от влака в подземната железница на френската столица тъмнокож мъж. 

Сега обаче има нови неразбории, свързани с фенове от столицата на Англия. Този път обаче са замесени привърженици на Уест Хем, а скандалът с тях е на антисемитска основа. 

Те са заснети в метрото в Лондон след мача с Тотнъм и там пеят обидни за евреите песни. В една от тях се скандира: "I've got e foreskin, how about yоu? You're a f***ing Jew!" (бел. авт. "Аз имам кожичка, а ти? Ш***н евреин"). 

С тази песен се цели обида на феновете на "шпорите", сред които има много представители на еврейската общност в Лондон, а и собственикът им Даниел Леви също е евреин. Мачът между двата тима в неделя следобед завърши 2:2, като Тотнъм изравни в последните секунди от спорна дузпа. 

Полицията в Лондон обяви, че разполага с кадрите от метрото и е запозната с инцидента. В момента обаче тече разследване и не могат да се разкриват подробности. От Уест Хем също обявиха, че са наясно със скандала и се очаква да излязат със специално становище по-късно днес.