Националният тим на Англия бе разтърсен от нов скандал, след като се оказа, че Фабио Капело и футболистите му са били подслушвани.

Според "Дейли мейл" подготовката на Капело за световното първенство в ЮАР е в пълен безпорядък, след като се разбра, че е бил направен незаконен запис на срещата на английския национален отбор преди приятелския мач с Египет. В момента от футболната асоциация провеждат разследване как е било поставено подслушвателното устройство в хотела на националния тим в Хертфордшир.

Смята се, че шпионите имат около шест часов запис и в момента адвокатите на Футболната асоциация се опитват да блокират всякакви публикации на материалите. След победата с 3:1 миналата сряда Фабио Капело се надяваше, че скандалите около отбора му ще бъдат потушени и ще има по-позитивна енергия към тима му, но очевидно това все още няма да се случи. Все още не се знае кой е отговорен за записите, нито кой притежава материала, но се появиха спекулации, че ако разговорите бъдат оповестени публично то те ще бъдат доста срамни.

Говори се, че футболистите на Англия са обсъждали премиите си в ЮАР. Освен това има спекулации, че са се шегували за секс скандали. В допълнение на това, Капело заяви, че са обсъждали и тактиката си.