Полицията в Англия е започнала разследване по обвинение в расизъм по време на двубоя от 35-ия кръг на Чемпиъншип между Милуол и Бирмингам (0:0) игран вчера. Причината е, че мениджърът на гостите Пеп Клотет е чул през първото полувреме расистки обиди към своя играч Жереми Бела.

„Чух подвикване и веднага го съобщих на четвъртия съдия, защото такъв е протокола“, каза Клотет пред Sky Sports.

“Сега всичко е активирано и е в ръцете на властите. Чух подвикване от един човек, а не от всички зрители“, добави още той.

„Подобни обиди не трябва да се чуват по стадионите. Всички клубове работят усилено с властите, за да се преборят с това. Всички сме хора и футболистите работят много усилено, за да стигнат до там, където са. Наше задължение е да се грижим за тях. Но искам да повторя, че това беше подвикване от един човек, а не от всички на трибуните“, заяви мениджърът на Бирмингам.

Попитан дали е чул подобно нещо, треньорът на Милуол Гари Роует сподели: „Това трябва да е съобщено, ако е чуто правилно. Имахме наскоро подобна ситуация, когато към клуба беше повдигнато обвинением но то беше неоснователно. В страната не трябва да се чуват подобни неща. Аз не чух подвикване, така че ми е трудно да кажа нещо повече“, каза мениджърът на Милуол.

Полицията съобщи, че все още не е идентифициран заподозрян и разследването продължава.