Ръководството на Челси води преговори със спортния директор на Рома Валтер Сабатини, който може да влезе в екипа на спрягания за нов мениджър на отбора Антонио Конте.

Според информациите в италианските медии, от Челси са в контакт със Сабатини от няколко седмици.

Лондончани са предложили двойно по-голяма заплата на Сабатини и ако той приеме отправеното му предложение, ще получава по 5,8 милиона паунда на „Стамфорд Бридж“.

Конте смята да изгради структура от 18 човека, които ще следят развитието на първия отбор, подрастващите играчи от академията, а също така и набелязаните футболисти, които попадат в трансферните планове на клуба.

46-годишният италианец смята да доведе със себе си екип от 10 човека, а останалите 8 ще запазят позициите си, които в момента заемат в Челси, но задълженията им ще бъдат увеличени.

Асистент мениджър на Конте в Челси ще бъде Анджело Алесио. Фитнес треньори ще бъдат Паоло Бертели и Мауро Сандреани. В екипа на Конте ще влезе и Масимо Карера.

Договорът на Конте с Челси ще бъде за срок от три години.

Неговата заплата ще бъде от 6 милиона паунда на сезон.

Антонио Конте ще разполага със 130 милиона паунда за лятната селекция.

Антонио Конте ще вземе заедно със себе си на „Стамфорд Бридж“ и своя брат Джанлука, който ще бъде тактически съветник. Братът на националния селекционер на Италия ще се грижи за разузнаването на съперниците на Челси и за тактическата постройка на първия тим на лондончани.

Професор Джулио Тоус също ще попадне в щаба на Антонио Конте.

Стив Холанд ще запази поста си на първи асистент на Челси, а Майкъл Еменало ще остане технически директор на „Стамфорд Бридж“.