Многото привърженици на един от най-обичаните в света футболни отбори – Ливърпул, се сдобиха официално от вчера с нов фенклуб в Благоевград. Двадесетина от най-запалените по мърсисайдци изгледаха заедно срещата от висшата лига между любимците си и Саутхямптън и ознаменуваха събитието.

Червените ултраси ще могат да се събират в бар No Name и да гледат занапред заедно мачовете на любимия си отбор от града на Бийтълс. Организаторът на събитието и феновете бе Иван Иванов, който и е известен като голям привърженик на благоевградския Пирин. Всички симпатизанти на Ливърпул от общината и областта са добре дошли при нас, защото заедно е винаги по-приятно да гледаме мачовете на червените, каза при откриването Иванов.

Като най-буен и недисциплиниран фен се изяви 70 годишния ветеран Дядо Гецата, който облечен с фланелка на капитана на червените Стивън Джерард не спря да ругае по главния рефер на срещата, който не отсъди дузпа за любимия на доайена отбор през първото полувреме.

Феновете на Ливърпул в Благоевград са много крайни. Един от тях дори е кръстил дъщеричката си Анфийлд. Прави впечатление, че на сбирката отсъстваха доста известни имена от по-старите фенове на Ливърпул.