Майкъл Оуен може да стане най-скъпоплатеният играч в историята на Нюкасъл, ако се съгласи на оправеното му предложение за нов договор с клуба. Според информация на „Сън” снощи нападателят е получил оферта за 21 милиона паунда, ако подпише за още три години.

Собственикът на Нюкасъл Майк Ашли е готов да дава на Оуен най-високата заплата, някога изплащана от „свраките” – 140000 паунда на седмица, ако той каже „ДА”.

Подобен договор ще направи Майкъл Оуен не само един от най-богатите футболисти в Англия, но и в целия свят. Настоящият контракт на звездата изтича следващото лято, а според настоящия си договор той взима „едва” по 100000 на седмица.

„Това е най-големият договор, който е предлаган от клуба и показва готовността на собственика да харчи сериозни суми, за да задържи най-добрите играчи тук,” казва вътрешен човек от Нюкасъл. „Също така това е и вот на доверие за Кевин Кийгън, който винаги е искал Оуен да остане в състава му.”

Предложението към Оуен идва след един добър старт на сезона за Нюкасъл – изработена точка като гост на шампиона Манчестър Юнайтед.

Следващият, с когото Майк Ашли ще разговаря за нов договор е Джеймс Милнър, за когото бе отхвърлена оферта на стойност осем милиона паунда от Астън Вила.