Полузащитникът на английския младежки национален отбор Марк Ноубъл е един от опитните футболисти в състава на Стюърт Пиърс. Младокът от Уест Хем остана в групата от играчи, които продължават участието си за младежите и след Европейското първенство това лято в Холандия. Именно Ноубъл е и един от тарторите, на които разчита селекционерът да поведат отбора в утрешния двубой с България.

Очакваме мача с България и сме напълно наясно, че те са труден съперник, имат добър състав. Но ние чакаме мача спокойно, постигнахме добър резултат в предишния двубой. Утре ще видим какво ще успеем да направим.

Кой е най-трудния съперник в групата?

Разбира се, Португалия са много силни. Още от началото си говорехме, че Португалия, България и Ирландия може би ще са много трудни опоненти, особено, когато ние гостуваме. Но ето, че вече успяхме до победим навън и то с добър резултат, така че ще видим утре какво ще ни предложи България.

Какво знаете за отбора на България?

Естествено, гледахме видео записи от мачовете на отбора, знаем, че са силен тим, който разполага с изявени индивидуалности. Знаем, че в мача с Черна гора не сте играли с най-добрия си състав, и затова сте загубили, но очакваме вече мача, да видим какво ще се случи, защото знаем, че ще е трудно. Отборът ви е добър в техническо отношение.

Доколко се отразиха на английския отбор промените след Европейското в Холандия?

Да, наистина има доста промени. Останахме осем или девет души от отбора, който игра в Холандия. Почти изцяло подновен състав сме, и в момента се сработваме, стараем се да приобщим тези нови играчи, които са 10 или 11 и не са играли на Европейското.

Една ваша победа утре ще изхвърли ли България от борбата за класиране?

Не, не, не. Кампанията е дълга, всеки отбор ще срещне другия по два пъти, така че съм сигурен, че България ще има много възможности да постигне резултати и да се изкачи в класирането. Естествено, важно е да побеждаваш в първите мачове, но ако българския отбор стане по-добър в течение на квалификациите, мисля, че може да има шанс да се класира.

Познаваш ли лично някой от българските играчи?

Не, не познавам никого лично. Разбира се, в Англия всички познаваме Бербатов. По моя преценка той е един от най-добрите футболисти в Премиършип. Така че сме наясно, че България може да произвежда фантастични играчи. Този младежки отбор на България със сигурност разполага с много надарени играчи в техническо отношение и ще е много трудно да се играе срещу тях.