Първодивизионният Нортхемптън Таун изхвърли отбора на Болтън от тазгодишната надпревара в турнира за Купата на Лигата в Англия.

Тимът от Висшата лига, който беше домакин в срещата, допусна поражение с 1:2 и по този начин напусна битката за трофея още в самото начало. В герой за Нортхемптън се превърна Адебайо Акинфенва, който вкара и двете попадения за своя тим.

Първият гол падна в 22-ата минута от дузпа, а само няколко минути по-късно Акинфенва записа второ попадение на сметката си. Силите на домакините стигнаха единствено за почетно попадение дело на Кевин Нолан девет минути преди края.

В друга интересна среща от този етап Нюкасъл се добра до победата с 3:2 над Ковънтри след продължения. Победният гол за „свраките” бе дело на завърналия се след травма английски национал Майкъл Оуен.

В другите срещи от тази фаза на турнира не се получиха големи изненади, като предварително сочените за фаворити тимове успяха да вземат своето.

Мидълзбро и Рединг се наложиха с категоричното 5:1, съответно над тимовете на Йоувил и Лутън Таун. Лийдс нямаше никакви проблеми срещу Кристъл Палас и записа успех с 4:0. Стоук Сити надделя като гост на Члтнъм с 3:2.

Саутхемптън победи с 2:0 гостуващия Бирмингам Сити, а Уигън Атлетик нямаше проблеми с Нотс Каунти за крайното 4:0.

Двубоят Брайтън – Манчестър Сити е отложен.

Ето и всички резултати:

Бърнли – Олдъм 3:0

Кардиф – МК Донс 2:1

Челтнъм – Стоук Сити 2:3

Ковънтри – Нюкасъл 2:3

Крю Ал – Бристол Сити 2:1

Хартлипул – УБА 3:1

Ипсуич – Колчестър 2:1

Лийдс – Кристъл Палас 4:0

Престън НЕ – Дарби К 0:1

КПР – Карсли 4:0

Саутхемптън – Бирмингам 2:0

Суонзи – Хъл Сити 2:1

Уигън – Нотс Каунти 4:0

Болтън – Нортхемптън 1:2

Мидълзбро – Йоувил 5:1

Рединг – Лутън 5:1