Националният страж на Германия и Шалке 04 Мануел Нойер с нетърпение чака предстоящия двубой с Манчестър Юнайтед. Немците приемат “червените дяволи” утре в първия полуфинален двубой от Шампионската лига.

Нойер, за който се твърди, че е трансферна цел на английския гранд, заяви, че не се страхува от “червените дяволи”. Той добави, че “миньорите” нямат нищо против да бъдат считани за аутсайдери. Според нето, това е проработило в сблъсъка с Интер.

“Това, че успяхме да се класираме дотук беше изненадващо, особено след като само след 20 секунди, вече изоставахме с 0:1 от Интер в Италия. Никой не вярваше, че можем да вкараме 5 гола на “Сан Сиро”. Нашите фенове имат вяра в нас, но дори и те според мен не сà мислили, че ще продължим напред”, заяви Нойер.

“Не се притеснявам, че сме аутсайдери и срещу Юнайтед. На нас това ни харесва и проработи срещу Интер. “Червените дяволи” имат много добри играчи. Разполагат с опита на Райън Гигс и Едвин Ван Дер Саар. Бях голям фен на холандеца, когато израствах. Но отборът на Юнайтед като цяло е най-силното оръжие. Много ми харесва стилът на игра на англичаните”, добави немският вратар.