Отборът на Нюкасъл не успя на собствен терен да победи Съндърланд и по този начин да се изкачи към средата на таблицата в Англия. Мачът от 24-я кръг на Премиършип приключи при резултат 1:1.

Първото попадение падна в 33-та минута и бе дело на ексцентричния Джибрил Сисе, който изведе гостите напред. Французинът получи топка от дълбочина и останал сам срещу стража на Нюкасъл прати кълбото в мрежата на съперника за 1:0.

Преди това пък, в 19-та минута Кени Джоунс стреля мощно, но   Кевин Нолан от Нюкасъл изчисти кълбото от голлинията. Така резултатът се запази до почивката, а след нея домакините опитаха да наложат натиск, за да стигнат поне до изравнителното попадение. Точно това се и случи в 68-та минута. Амеоби бе точен от „бялата точка”, която главният рефер посочи заради нарушение в наказателното поле срещу Стивън Тейлър.

Статистиката също потвърждава фактът, че нито един от двата тима не успя да надделее над другия, въпреки няколкото чисто голови положения и напрежението, създадено и пред двете врати. Така Нюкасъл заема 15-а позиция с 24 точки в класирането, колкото имат още три отбора в подреждането. Съндърланд пък е на 13-а позиция с 27 точки в актива си.