Ръководството на Нюкасъл ще трябва да положи много усилия, за да е сигурно, че Майкъл Оуен няма да си тръгне през лятната пауза, информират медиите в Англия.

Бъдещето на нападателя при „свраките” винаги е било под въпрос, откакто премина при „черно-белите” през 2005 година от Реал Мадрид.

Англичанинът привлича интереса на редица клубове – включително бившия му отбор Ливърпул – през последните три години. Въпреки това обаче той е напълно коректен и изпълнява задълженията си към Нюкасъл. Престоят му при „свраките” обаче е белязан от множество контузии.

Лоялността на острието ще бъде изпробвана докрай, когато 28-годишният нападател влезе в преговори за нов контракт, който да ореже с 20 хиляди лири на седмица заплатата му, информира „Sun”.

Клубът е процес на редуциране на разходите по заплатите на играчите, за да максимизира възможността за активност на трансферния пазар.

Това би означавало, че досегашното възнаграждение на Оуен – 100 хиляди лири седмично, ще намалее до 80 хиляди, което обаче не изключва бонусите, които може да прибира в зависимост от представянето си.