Отборът на Нюкасъл направи невероятен мач, в който успя да вкара забележителните шест гола на Астън Вила. В мач от втория кръг на Премиършип „свраките”, които се водят за новак в шампионата и бяха сочени за аутсайдер в двубоя, се наложиха с 6:0 над своя съперник.

Любопитното е, че това е третият двубой от този кръг, който завършва при същия резултат след Арсенал - Блекпул и Уигън - Челси. С този мач „свраките” успяха да се реваншират на Астън Вила за изхвърлянето им преди година в долната дивизия.

Капитанът на националния отбор на България Стилиян Петров започна като титуляр, но неговият тим, който все още е воден от Кевин Макдоналд, не успя да удържи устрема на съперника.

Астън Вила не започна чак толкова лошо мача, след като още в 9-та минута получи правото да изпълни дузпа. Стилиян Петров успя да намери Ашли Йънг, но последният бе фаулиран в наказателното поле от вратаря Харпър. Джон Кърю застана зад топката, но стреля в средата на напречната греда, а топката се отби и излезе над вратата.

Само три минути след това Нюкасъл наказа съперника си. Джоуи Бартън овладя и от ъгъла на наказателното поле стреля за 1:0.

В 25-та минута Ашли Йънг вкара топката в мрежата на Нюкасъл, но главният рефер забеляза, че футболистът на Вила бе играл с ръка при овладяването на топката.

Това не спря устрема на „свраките”, които в 31-та минута стигнаха до 2:0 чрез Кевин Нолан. Само три минути по-късно резултатът вече бе класически. Анди Карол се оказа на точното място след изпълнение на корнер и засече топката, след като му бе свалена преди това удобно.

През второто полувреме Астън Вила изглеждаше изключително зле на терена и нищо не успя да вдигне играчите, които получиха още три гола в мрежата си. В 67-та минута Карол отново се възползва от неубедително представяне на защитата на бирмингамци и вкара втория си гол в двубоя за 4:0. Съвсем в края на мача Кевин Нолан отбеляза за 5:0, а малко преди съдията да даде край на злощастния за Астън Вила мач, Анди Карол оформи своя хеттрик.

По този начин, след първите си спечелени три точки, Нюкасъл заема временното седмо място, докато Астън Вила е на 11-а позиция със същия актив.