Нюкасъл постигна изключителна важна победа с 3:1 срещу Мидълсбро като домакин на своя стадион „Сейнт Джемсис Парк” в борбата си за оцеляване.

В последния мач от 36-я кръг на Премиършип гостите имаха възможност да поведат в резултата, след като в 3-та минута Тунджай стреля опасно, но Харпър успя да спаси, въпреки това кълбото рикошира в Хабиб Бей и се озова в мрежата на „свраките”.

Само три минути по-късно австралийският ветеран в състава на домакините Марк Видука нацели напречната греда на вратата на гостите, а при добавката на Стивън Тейлър топката излезе в аут.

В 9-та минута след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Мидълсбро Стивън Тейлър се бе пласирал на предната греда и с глава прати топката в мрежата на Джонс.

Нюкасъл можеше да поведе в резултата в 27-та минута, когато Видука центрира към Майкъл Оуен, който нетипично за него стреля с глава, но Джонс спаси.

Само минута, след като се появи с игра с първото си отиграване в срещата Обафеми Мартинс успя да прати топката във вратата на гостите за 2:1 в 71-та минута.

Крайният резултат в срещата бе оформен в 86-та минута, когато Кевин Нолан центрира в наказателното поле на Мидълсбро, където Петър Льовенкрандс вкара топката за трети път във вратата на Джонс.

Това е първа победа за Нюкасъл под ръководството на мениджъра Алън Шиърър и два кръга преди края на сезона „свраките” се намират на седемнадесета позиция с 34 точки, колкото има и отборът на Хъл, но „тигрите” са с по-лоша голова разлика и затова са в зоната на изпадащите на осемнадесето място. Шансовете на Мидълсбро да се спаси намаляха драстично, след като тимът е на предпоследното деветнадесето място с 31 точки.