Нюкасъл и Евертън не успяха да се победят и завършиха при нулево равенство срещата помежду си от 26-я кръг на английската Висша лига. Двата клуба не успяха да си отбележат гол, но за сметка на това „свраките” играха през цялото второ полувреме с човек по-малко, а гостите дадоха две жертви заради контузии.

Евертън се лиши още в 7-та минута от Микел Артета, за който на момента се появиха дори съмнения, че е скъсал кръстни връзки, а в 44-та минута бе заменен и Виктор Аничебе. Срещу него бе извършен много груб фаул от страна на Кевин Нолан, който от своя страна получи директен червен картон от главния рефер.

След почивката, с човек по-малко Евертън пропусна да спечели мача, като не успя да реализира положенията си, въпреки неистовите усилия и на играчите на Нюкасъл.

Алън Смит също взе участие в срещата като се появи на терена в 77-та минута, след продължително възстановяване от контузия.

Така след равенството, Евертън заема шесто място в класирането на Премиършип с 41 точки, докато Нюкасъл все още е малко над зоната на изпадащите – на 14-та позиция с 28 точки, колкото има и Портсмут, който е на по-долното 15-о място.