Нюкасъл ще предложи 20 милиона паунда на Хари Реднап, за да се съгласи да поеме отбора след напускането на Сам Алърдайс преди два дни. Очаква се днес двете страни да се срещнат в Лондон, за да обсъдят възможността за договор.

Собственикът на Нюкасъл – милиардерът Майк Ашли е решен на всичко, за да измъкне Реднап от Портсмут и да го сложи начело на своите момчета. Затова Ашли е приготвил договор за четири години за възрастния треньор, като за всяка от тях той ще получи по 5 милиона паунда. Това е около пет пъти повече от онова, което Хари припечелва в Помпи.

Освен това в контракта, който Ашли смята да предложи на Реднап има още клаузи: Реднап да може да се прибира, когато си поиска до любимия си Южен Бряг; да се води трансферна политика по негов вкус, независимо от средствата; да се плати компенсация на Портсмут от 3 милиона паунда.

60-годишният Хари Реднап, по информация на „Сън”, вече е споделил пред приятели, че е постигнал максимума с Портсмут и би желал да се премести на „Сейнт Джеймсис Парк”.