Ники Бът е новият треньор на втория отбор на Манчестър Юнайтед. Юношата на „червените дяволи“, който спечели Шампионската лига и шест пъти вдигна титлата във Висшата лига с родния си клуб, зае поста, на който се подвизаваше дългогодишния му партньор в халфовата линия на Юнайтед Пол Скоулс, преди да се завърне на терена през миналия сезон.

„Ники отговаря за резервите“, сподели сър Алекс Фъргюсън за официалния уебсайт на тима. „Той завърши своите курсове и сега ще трупа опит с нас, преди да стане мениджър.“

„Пред него имаше няколко възможности да работи в други отбори, но той пожела отново да посети тренировъчната ни база, за да влезе в час, което ни прави много щастливи, защото той бе фантастичен за нас. Не знам какво ще бъде бъдещето му в дългосрочен план, но междувременно той ще тренира резервите ни“, обясни Фъргюсън.

Мениждър на резервния отбор на Юнайтед по принцип е Уорън Джойс, но често пъти бившият наставник на Хъл Сити получава помощ от играчи от първия отбор, като Дарън Флетчър например, когато не може да изпълнява задълженията си заради хроничен проблем с червата.

Ники Бът има 387 мача за Юнайтед, след като пробива през младежката академия на „червените дяволи“. През 2004 година той премина в Нюкасъл, а само преди 12 месеца 37-годишният футболист сложи край на кариерата си като играч на хонгконгския клуб Саут Чайна.