Отборът на Челси не допусна изненада в мача от 8-ия кръг на Премиърлийг. „Сините“ се наложиха като гост на Кристъл Палас с 2:1 в двубой с два червени картона. Въпреки санкциите по време на срещата, двубоят се разви напълно под контрола на Жозе Моуриньо и футболистите му.

Челси поведе още в 6-ата минута на мача, след перфектно изпълнен пряк свободен удар от страна на Оскар.

В края на полувремето обаче играчите на Моуриньо останаха с един по-малко на терена, заради получен червен картон. В 40-ата минута Сесар Аспиликуета извърши изключително грубо нарушение, влизайки остро, с бутонките напред, в краката на съперник.

Само три минути по-късно обаче численото равенство бе възстановено, след като Деймиън Дилейни получи втори жълт картон.

В 51-ата минута обаче Челси стигна до второ попадение в срещата. Оскар асистира на Франсеск Фабрегас, който с диагонален удар отляво и по земя, реализира за 2:0. По този начин испанският национал вкара първото си попадение за лондончани във Висшата лига и общо 36-о в Премиърлийг.

Челси доминираше през цялото време на срещата, като доказателство за това служи и фактът, че в края на двубоя притежанието на топката бе 78-22 процента в полза на гостите. Въпреки това домакините стигнаха до гол в 90-ата минута, след като Фрейзър Кембъл вкара за крайното 1:2.

След седмия успех на Челси в шампионата, тимът остава убедителен лидер в Англия с 22 точки пред втория – Манчестър Сити, който има 17 след победата (4:1) по-рано през деня над Тотнъм. Кристъл Палас е на 16-о с 8 пункта.