Нападателят на Фрозиноне Жоел Кемпбъл потвърди, че неговата кариера ще продължи в мексиканския Клуб Леон. Това става само шест месеца, след като колумбиецът дебютира в Серия А.

Костариканският национал пристигна като свободен агент от Арсенал през лятото, но не успя да вкара и един гол в 17-те си мача в италианския шампионат.

Кемпбъл бе привлечен на „Емирейтс” през 2011-а година от Саприса, като бе считан за най-обещаващия нападател в модерния футбол, ала кариерата му в Англия претърпя пълен провал. „Топчиите” го отпратиха в шест други клуба да се обиграва, но той така и не достигна ниво, което да му позволи да се бори за място в състава на Арсен Венгер.

Именно оттам последва трансфер във Фрозиноне, но по всичко личи, че престоят му в Италия наподобява този на Острова и той е предпочел да се завърне в Северна Америка. Атакуващият футболист дори загатна за бъдещия си отбор, качвайки туит в Twitter, на който изобрази самолет, мексиканското знаме и „лъвчето”, което е на логото на мексиканския клуб, както и зелено сърце.