Капитанът на Манчестър Юнайтед Гари Невил ще бъде в състава за предстоящата среща от Висшата лига с Мидълсбро на „Олд Трафорд”.

Серия контузии бяха причината футболистът на „червените дяволи” да остане около седем месеца извън терените. Наставникът на английските шампиони сър Алекс Фъргюсън сподели вчера, че 32-годишният Невил е възвърнал физическата си форма и тренира на равно със съотборниците без проблеми от 2 седмици насам.

Гари се справя страхотно. Но може и да изчакаме до следващия мач, не искаме да избързваме. Все пак го включвам в състава за мача с Мидълсбро”, заяви сър Алекс пред клубния сайт.

Самият Невил също разкри, че няма търпение да се върне в игра, като сподели, че при всички положения, ще му е по-трудно да се наложи в тима: „Вече съм на разположение на треньора. Но начинът, по който играе Уес Браун, както и Дани Симпсън, е просто страхотен. Може би ще ми трябват още две седмици, за да ги настигна.”

Кризата за Гари започна през март месец, когато контузи глезена си в мача срещу Болтън. Тогава очакванията бяха, че той ще се възстанови за финала за Карлинг Къп с Челси. Тази дата обаче дойде и отмина, а неговите проблеми се увеличиха заради контузии в прасците и бедрата.