Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Гари Невил упрекна специалистите, които твърдят, че отборът на Челси играе скучен футбол. Снощи тимът на Жозе Моуриньо направи поредна крачка към титлата с успех над Лестър с 3:1 като гост.

В предишните си три срещи Челси отбеляза едва два пъти, а дербито с Арсенал завърши 0:0, като тимът на „сините“ показа твърде защитна игра.

„Това е абсолютна глупост. Хората казват, че през 1996 година Нюкасъл на Кевин Кийгън е играл вълнуващ футбол, но в крайна сметка никой не ги помни сега“, коментира Невил в студиото на телевизия „Скай Спортс“.

Невил бе част от тима на Манчестър Юнайтед, който триумфира с титлата през 1996 година за сметка именно на този тим на Нюкасъл.

„Хората помнят победителите. Никога не можеш да играе брилянтно през целия сезон. Останалите тимове в лигата са слаби“, каза още Невил.

Колегата му анализатор Джейми Реднап също го подкрепи.

„Хората говорят за скучния Челси, но единственото скучно нещо е, че никой от другите тимове не им се опълчи“, каза бившият футболист на Ливърпул.