"Ако бях капитан на Англия и бях чул същите расистки обиди, каквито се чуха в мача с България, щях да си помисля да извадя тима от игра. За мен това е най-големия грях", сподели играчът на Евертън Фил Невил.

Бившият английски национал коментира проблема с расизма във футбола, който е особено актуален в момента. Капитанът на Челси Джон Тери е разследван за думите си срещу защитника на КПР Антон Фърдинанд, а английската ФА подаде молба до УЕФА да накаже България по подозрение за маймунски викове към Ашли Йънг на мача в София през септември.

"Ако бях капитан и бях чул расистки коментар от терена или феновете, щях да си помисля дали да извадя отбора си. Ако бях дошъл в България като английски капитан и бях чул същите обиди от феновете, щях да искам да извадя тима от терена. За мен това е най-големия грях", сподели бившият играч на Манчестър Юнайтед, чийто брат Гари бе на срещата в София в качеството си на телевизионен коментатор. "Всички чуват за такива инциденти, но после всичко се покрива под килима. Никой не прави нищо по въпроса", добави Невил.