Финансовият директор на Ливърпул Йън Айри заяви, че неустойката, която трябва да се плати на бившия мениджър на тима Рой Ходжсън, няма да повлияе негативно на трансферния бюджет на клуба.

Твърди се, че Ходжсън ще получи сума, която се равнява на едногодишна заплата, като неустойка за прекратения договор. "Постигнахме споразумение с Рой и със сигурност това, което трябва да му платим, няма нищо общо с трансферния ни бюджет", увери Айри. Той допълни, че ръководството на клуба не е имало друг избор, освен да се раздели с Ходжсън.

“През лятото минахме през изключително внимателен процес за избор на нов мениджър. Сега е лесно да се каже, че е можело да направим по-добър избор и, че нещата можеше да са различни. Не се разделихме с Рой, заради реакцията на феновете. Няма нито един човек в този клуб, който да не мисли, че Рой е страхотен треньор. Понякога нещата просто не се получават и всички почувствахме, че при тази ситуация и големия брой загуби, нямаме друг избор", допълни финансовият директор на Ливърпул.