Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард заяви, че ще се бори за мястото си в отбора, тъй като не иска да прекара още един период под наем в друг тим.

22-годишният юноша на клуба игра като преотстъпен в Дарби Каунти за 3 месеца през миналия сезон и вкара два гола в 15 мача. Това бе четвъртото преотстъпване на английския младежки национал, който има 50 двубоя за други тимове, но само един с екипа на Юнайтед (срещу Суонси Сити миналия август).

Лингард се представя силно в лятната подготовка дотук, макар да изигра по едно полувреме в проверките срещу мексиканския Америка и Сан Хосе Ърткуейкс.

„Мениджърът все още не ми е казвал нищо относно моето бъдеще. Аз искам да остана в първите два месеца и да видя как ще се развият нещата“, коментира англичанинът.

„Очевидно бих искал да изкарам целия сезон. Това е моят клуб, затова и искам да остана. Мениджърът ме пуска отдясно, а винаги е твърдял, че иска да има по двама играчи на всеки пост. Турът ни протича много добре. Бях пратен под наем през миналия сезон, така че е приятно да бъда тук и да се събера отново с момчетата“, завърши Лингард.