Бъдещето на Фабрис Муамба във футбола е неясно, сподели кардиологът, който се грижи за халфа на Болтън.

В момента 23-годишният футболист се възстановя, след като получи инфаркт по време на мача срещу Тотнъм миналата събота. По-късно бе разкрито, че за 78 минути бившият младежки национал на Англия на практика е бил мъртъв.

Като по чудо Муамба все пак се пребори за живота си и само няколко дни след инцидента вече може да говори спокойно с посетителите си в болницата. Специалистът обаче смята, че е прекалено рано изобщо да се обсъжда, дали Муамба може отново да се завърне на терена.

„Не мисля, че можем дори да започнем да дискутираме това, тъй като е въпрос, който има всякакви неизвестни в своя отговор“, заяви доктор Сам Мохидин.

След инцидента, ФА обмисля да въведе повече изследвания на сърцата на футболистите, но според лекаря това няма да спре сърдечните проблеми на играчите.

„Прегледите не са кристална топка, не ти казва, какво ще се случи, казва ти какво може би ще се случи“, обясни той.

Доктор Мохидин разкри още подробности около моментното състояние на Муамба: „Той разпознава приятелите и семейството си и се появява известно чувство за хумор в някои негови отговори. Но той остава в началото на това, което би могло да бъде продължителен процес за възстановяване.“