На 3 април пред стадиона на Фулъм „Крейвън Котидж” ще бъде открита статуята на Майкъл Джексън, която предизвика огромни полемики сред феновете на отбора, повечето, от които са против нея.

Откриването й ще бъде по време на домакинския двубой на Фулъм с Блекпул и се очаква събитието да бъде ознаменувано по безпрецедентен начин, който обещава да се запомни за дълги години напред.

Ръководството на клуба организира сериозни мероприятия, за да почете Джако, с което най-вероятно ще си навлече още повече гнева на феновете. Към шоуто ще се включат и футболистите на отбора, които според „Дейли Мейл” са получили нареждане да празнуват отбелязан гол с…лунната походка.

Нареждането дошло от ръководството на клуба, а в началото футболистите са помислили, че това е шега. В крайна сметка обаче те харесали идеята и вече доста ентусиазирано упражняват танца на своята тренировъчна база.

Боби Замора и Клинт Демпси, които са големи фенове на Майкъл Джексън, са поели контрола върху упражненията, като Замора дори е повикал на помощ футболиста на Дагенъм и Редбридж Бас Савидж, който както сами може да се убедите във видеото владее лунната походка до съвършенство.

До скоро се приемаха и залози при коефициент 16/1, че играчите на Фулъм ще изтанцуват лунната походка. След последните информации обаче залози не се приемат.

Самите привърженици на стадиона също ще се включат в почитането на Джако, стига да имат желание. На всяка седалка ще има по една бяла ръкавица и в момента, в който двата отбора се появят на терена, феновете ще трябва да я насочат към небето в почит към певеца.

Преди началото на двубоя пък запалянковците ще бъдат подгрявани с хитовете на легендата.