Наполи се размина с привличането на бразилския вратар на Куинс Парк Рейнджърс Жулио Сезар, след като последният не остана доволен от предложените му лични условия. Новината бе потвърдена от агента на футболиста, който допълни, че клиентът му не е склонен да приеме намаление на заплатата, за да премине в италианския тим.

Треньорът на неаполитанци Рафаел Бенитес очевидно няма намерение да продължава преговорите с бившия играч на Интер и според медиите в Англия и Италия се е насочил към стража на Ливърпул Хосе Мануел Рейна. Интересното е, че двамата са представлявани от един и същ агент, а и се познават добре от общия им престой на „Анфийлд“.

Само преди дни сделката с лондончани изглежда повече от сигурна, като двете страни се споразумяха относно трансферната цена на Сезар. В последните няколко часа обаче ситуацията се променила коренно, след като южноамериканецът разбрал какви ще бъдат условията по новия му договор. „Жулио не желае да намаля заплатата си“, разкри неговият представител Жосиас Кардосо. „Самият трансфер в Наполи бе много трудно решение за него, като той искаше да получава същите пари, каквито взимаше и в КПР. Последната дума ще бъде на президента Аурелио Де Лаурентис. Не сме се договаряли с клуба относно заплатата. Те отправиха оферта, но тя е твърде далеч от това, което той има в момента.“