Изпадналият в немилост пред сър Алекс Фъргюсън португалец Луиш Нани няма да играе и през декември за Манчестър Юнайтед. Това разкри лично мениджърът на „червените дяволи“, а медиите на Острова веднага съзряха скрити намерения в изказването на шотландеца.

„Нани и Валенсия все още не тренират. Нани ще отсъства 4 или 5 седмици. Контузията му е в коляното, а към тези травми трябва търпение“, сподели Фъргюсън пред клубния сайт.

Преди почти месец – на 9-и ноември – наставникът за първи път съобщи за контузията, като тогава прогнозата му бе, че португалският национал ще е извън терените за 10 дни. Оттогава обаче мистерията около Нани е пълна, като има сериозни съмнения дали травмата не е „треньорска“.

Периодът от 8 седмици, колкото евентуално ще отсъства Нани, е далеч над нормата за разкъсано подколянно сухожилие, при което няма нужда от хирургическа интервенция.

В Англия смятат, че крилото ще „оздравее“ с настъпването на зимния трансферен прозорец, като за последно името му бе включено в потенциална бартерна сделка с Интер за Уесли Снайдер.