„Бях в Манчестър Юнайтед, когато Кристиано Роналдо все още играеше за нас. Тогава нямах притеснения, че ще ми вземе мястото”, сподели крилото Луиш Нани по повод новата силна конкуренция в лицето на новодошлия Ашли Йънг.

Йънг подписа за пет години с червените дяволи през миналата седмица, а идването на англичанина разпали спекулациите за бъдещето на Нани. Медиите на Острова съобщиха, че португалецът е поискал уверение, че ще бъде титуляр за тима през следващия сезон, особено след като остана резерва във финала на Шампионската лига, загубен от Барселона.

Нани обаче не изглеждаше разтревожен, когато коментира новодошлия си конкурент по фланговете на атаката. „Разбира се, трябва да приветствам всяко ново попълнение, Манчестър Юнайтед е фантастичен клуб”, заяви крилото.

„Когато клубът купува нови играчи, той преценява дали е за добро или лошо, а мисля, че Йънг ще ни помогне. Искаме повече играчи, които да ни помагат да печелим трофеи”, продължи Нани.

Той бе в Юнайтед и през 2007 година и според него, тогавашната му конкуренция със сегашния ас на Реал Мадрид, Кристиано Роналдо, го поставя в добра позиция за новата борба с Йънг за първи избор на сър Алекс Фъргюсън.

„Бях в Юнайтед, когато Кристиано бе тук. Той бе един от най-добрите играчи в света. В онзи момент нямах притеснения, че той ще ми вземе мястото”, каза още Луиш Нани.