Манчестър Юнайтед може да стане втория клуб от Висшата лига със забрана да купува нови играчи след Челси. От ръководството на Льо Авър потвърдиха, че са подали подобна жалба във ФИФА срещу червените дяволи.

От френския клуб са се жалвали официално срещу начина, по който английският гранд им отмъкна младата надежда Пол Погба. В Льо Авър твърдят, че тийнейджърът е преминал неправомерно на Олд Трафърд.

Погба е подписал предварителен договор с Льо Авър през ноември 2006 година в присъствието на родителите си, а по силата на контракта е бил задължен да сключи професионален договор с отбора през март, когато навърши 16 години. Вместо това, Погба премина в тима на Димитър Бербатов.

Френският клуб има доказателства, че англичаните са подкупили родителите на Погба и тази информация е приложена в жалбата им срещу Юнайтед във ФИФА.

„Без съмнение ние няма да оставим този проблем така, случаят е много сериозен”, обясни директорът на Льо Авър Ален Белсо.

„Уверени сме, че ще победим, тъй като това е в интересите не само на нашия клуб, а и на спорта като цяло. Ежегодно харчим по 5 милиона евро за нашата школа при клубен оборот от 12 милиона. Това са огромни инвестиции и какъв смисъл има да се влагат тези средства, ако играчите си тръгват още на 16 години? Това е повече от ясен сигнал за ФИФА, че трябва да защити системата за футболно образование”, допълни Белсо.