Футболен фен на Съндърланд бе наказан да не посещава мачове през следващите три години, след като призна, че е обиждал на расова основа майката на нападателя на "черните котки" Дарън Бент.

Фенът на "черните котки" Джон Дейвисън, на 26 години, е обидил на расистка основа Шърли Бент, когато тя минала покрай него за да види как нейния син играе срещу тима на Уигън.

Госпожа Бент се обърнала и видяла как групата мъже се кикотят и се поздравят с "Дай ми пет" на паркинга пред стадион на Уигън, съобщиха от местния съд. Те се върнали в бара, където пиели преди мача, но майката на Бент била толкова ядосана, че се скарала с тях и ги показала на охраната на стадиона.

Полицията довела Дейвисън при нея, където тя му казала, че иска само той да се извини. Той се извинил и добавил, че нападателят на Съндърланд и Англия е неговия любим играч и иска да си направи татуировка с него на ръката.

Госпожа Бент обаче си променила мнението, след като казала на своя син за инцидента след мача с Уигън, загубен на 28 ноември миналата година с 0:1.

Малко след края на мача, Дарън Бент написа на своята "туитър" страница: "Така, ние бяхме победени от Уигън и за да бъдат нещата по-лоши, моята майка бе обиждана на расова основа от фен на СЪНДЪРЛАНД. Няма да търпя такива неща".

Дейвисън се предал на полицията, след като се прибрал след мача и разбрал, че случая се е разчул в медиите.

Той изпратил букет с цветя и извинение с писмо до госпожа Бент. Фенът пледира виновен за това, че е използвал заплашващи думи и расистко поведение.

Той получи наказание от три години да не присъства на футболни мачове, бе глобен със 170 паунда и ще трябва да плати 50 паунда на госпожа Бент заради стреса, който й е причинил.