Реферът на съботното дерби между Евертън и Ливърпул, завършил 2:1 в полза на червените, Марк Клатенбърг бе наказан заради слабото си съдийство в двубоя на Гудисън Парк. Правата на арбитъра са временно спрени и той няма да получи наряд за следващия кръг във Висшата лига

 

Клатенбърг изгони двама играчи на Евертън - Тони Хибърт и Фил Невил и даде две дузпи в полза на Ливърпул, едната от които в 90-ата минута и на практика предреши изхода от мача.

 

Изтъкват се три основни мотиви за наказанието на съдията. Първият е неизгонването на авторът на двата гола за Ливърпул Дирк Кайт за зверско влизане в краката на единия изгонен - Фил Невил.

 

Вторият за допуснат натиск от страна на Стивън Джерард, който доведе до изгонването на Тони Хибърт, след като съдията се беше приготвил да покаже само жълт картон на играча на Ливърпул.

 

Третият най-спорен момент в на дербито на Ливърпул бе в заключителните секунди, когато при финалния щурм на Евертън Марк Клатенбърг не отсъди дузпа за задържане на Джолиън Лескът от страна на Джейми Карахър.