Най-големият син на милиардера Роман Абрамович - Аркадий започна стаж след сурова селекция в лондонския клон на "ВТБ Капитал". Това съобщиха от пресцентъра на крупната финансова институция, която има и сериозно присъствие в България.

"ВТБ Капитал" е дъщерна структура на втората по големина руска банка "Внешторгбанк" /ВТБ/. Те са занимава с инвестиционен бизнес и е един от лидерите на пазара на заемен и акционерен капитал в Русия и ОНД. Инвестиционната компания има свои офиси в Москва, Лондон, Сингапур, Хонконг, София, Киев, Ню Йорк, Париж и Виена. Централата й е разположена в руската столица.

19-годишният наследник на руския стоманодобивен магнат има своя собствена инвестиционна компания ARA Capital Limited, кръстена на инициалите на Аркадий. През април 2011 компанията купи 26% от Zoltav Resources Inc. На сайта на компанията се казва, че в настоящия моментът делът на ARA е достигнал 45%. Освен това Аркадий Абрамович притежава 26% от акциите на Crosby Asset Management. Двете компании са специализирани в инвестициите в петролни и газови активи по цял свят.

Аркадий Абрамович е най-големият син на бизнесмена. Неговата майка е стюардесата Ирина Маландина, с която той се разведе официално през 2007.