Нападателят на Арсенал Джоел Кемпбъл най-вероятно ще направи опит да напусне клуба през януари, съобщи вестник „Мирър“. Според медията костариканския национал, който направи много силно впечатление по време на Мондиал 2014, се е уморил от малкото игрови минути, предоставени му дотук.

Заради силните си изяви със своята родина, Кемпбъл се надяваше най-накрая да пробие в първия състав на лондончани, а мениджърът им Арсен Венгер настоя, че няма да се разделя с таланта, който през миналия сезон игра силно като преотстъпен в Олимпиакос.

Сега обаче силната форма на Дани Уелбек на практика възпира прогреса на 22-годишния играч, от който Милан се интересуваше през лятото. Съвсем скоро и Оливие Жиру ще бъде възстановен от контузията си, което още повече ще ограничи шансовете на Кемпбъл.

Дотук само веднъж през сезона Кемпбъл е бил титуляр за Арсенал и това бе при загубата от Саутхемптън за Купата на Лигата. В други два случая той е влизал като резерва – при равенствата 2:2 срещу Евертън и Хъл Сити в английското първенство.