Полузщитникът Муса Дембеле ще направи сериозен опит да пробие в титулярния състав на Тотнъм, като смени позицията си на терена. Идеята е на мениджъра Маурисио Почетино, който е готов да ползва белгийския национал като десен външен халф.

По принцип бившият ас на Тотнъм се изявява най-силно като атакуващ полузащитник зад гърба на нападателите или в ролята на опорен халф. На тези позиции обаче му бе трудно да се наложи в състава на „шпорите“, затова аржентинският наставник експериментира през лятната подготовка, поставяйки отдясно на атаката.

Самият Дембеле няма нищо против, ако промяната ще му гарантира повече игрови минути.

„Да, Дембеле попада в плановете ми“, каза Почетино. „Мисля, че трябва да му осигурим платформа да покаже истинските си качества. Миналият сезон беше труден за него както в Тотнъм, така и в националния отбор. Затова ние се опитваме да му намерим най-добрата позиция на терена, за да може той да се изяви. Ние нямаме съмнения относно него, но ако той не играе, други хора ще имат такива“, добави мениджърът на Тотнъм.  

Лондончани гостуват на Манчестър Юнайтед в събота на старта във Висшата лига. Двубоят от 14,45 часа ще бъде излъчен пряко в ефира на Diema Sport 2 и чрез платформата Gong Play.