Мигел Алмирон безспорно е един от най-добрите футболисти на Нюкасъл. След като вчера стана ясно, че висшата лига се завръща на 17-и юни, парагвайският национал даде дълго интервю пред официалния сайт на „свраките“.

Парагваецът не пропусна да изрази своята голяма любов към феновете на отбора, като заяви, че те ще липсват най-много след рестарта на  най-силното първенство в света.

„Чувствам се много добре. Този период без футбол бе  труден за нас, това бяха изключително тежки 3 месеца. За щастие аз съм добре и  чувството е прекрасно отново да тренираме заедно.  Да видиш съотборниците си след толкова време е невероятно усещане, взети са необходимите мерки за спазване на дистанция и аз съм напълно спокоен", започна офанзивният играч. 

"Футболът се завръща, а това няма как да не ме радва. Във времето на карантина постоянно си бях вкъщи, всеки от нас се готви по индивидуална програма, но тренировките, живият контакт  докосването на топката, сега още повече ценим тези на пръв поглед малки неща. Доволен съм, че успях да наблюдавам и няколко мача от първа и втора Бундеслига, определено това ми се отрази добре. Когато сезонът се поднови, ще бъде много тежко, трябва да го признаем. Нашите фенове няма да са на стадиона, за да ни подкрепят, това ще окаже огромно влияние, сигурен съм. Ние сме длъжни да се съобразим с настоящите условия и просто ще търсим най-доброто във всеки мач. Искаме да зарадваме хората и да накараме феновете на Нюкасъл да се гордеят с нас“, коментира водещият голмайстор на „свраките“ през този сезон.