Английският национал Калвин Филипс е изправен пред неясно бъдеще, тъй като все още чака да разбере дали ще му бъде предложен нов договор от Лийдс Юнайтед.

Филипс желае да остане на „Еланд Роуд“ и да получи нов и подобрен контракт. Йоркширският клуб отхвърли оферта от 55 милиона паунда от Уест Хем през януари и обеща на полузащитника, че ситуацията му ще бъде разрешена, с надеждата да сложи край на спекулациите около него.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Но собственикът на Лийдс Андреа Радицани все още не е готов да направи ново предложение за 26-годишния футболист до юни. И дори тогава, нов контракт на стойност от около 100 000 паунда на седмица, ще зависи от това дали клубът ще избегне изпадането от Висшата лига или не, пише „Daily Star“.

Ако Лийдс не успее да остане в елита и догодина, то те няма да имат друг избор, освен да продадат халфа. Но, ако възпитаниците на Джеси Марш избегнат изпадането, шефовете на Лийдс са уверени, че Филипс ще отхвърли предложенията от други клубове и ще се съгласи да остане в клуба от родния си град.

Филипс, чиито настоящ договор е до лятото на 2024 година, дори не е близо до това да бъде един от най-високоплатените играчи „Еланд Роуд“, въпреки че се наложи в английския национален отбор. Ливърпул, Реал Мадрид и Пари Сен Жермен се интересуват от Филипс, който се очерта като ключова част от отбора на Гарет Саутгейт на предстоящото Световно първенство в Катар.