Звездата на Лийдс Юнайтед Калвин Филипс се надява да получи нов договор, за да остане в клуба дългосрочно, въпреки интереса от страна на Манчестър Юнайтед. 26-годишният английски национал в момента печели около 38 000 паунда на седмица, но му остават само две години от настоящия му контракт.

Очаква се той да получи сериозно увеличение на заплатата, за да може по този начин йоркшиърци да отблъснат всички потенциални заинтересовани отбори, твърди „Sun“. Самият Филипс пък е отворен към идеята да остане на „Еланд Роуд“, което ще бъде горчив удар за „червените дяволи“.

Йоркширския Пирло, както го наричат в Англия, е щастлив да се завърне отново в игра след кампания изпълнена с контузии. Той също така гледа положително на бъдещето на Лийдс след назначаването на Джеси Марш за мениджър.

Филипс е решен да преподпише още преди лятото, за да сложи край на всякакви спекулации за бъдещето си. Ливърпул, Ман Юнайтед, Нюкасъл и Астън Вила бяха свързани с трансфер на халфа. Още през януари Лийдс отхвърли оферта от 55 милиона паунда от страна на Уест Хем за английския национал.