Крилото Яник Боласие може и още чака първия си гол за Евертън във Висшата лига, но със сигурност знае как да си направи добра реклама. Конгоанският футболист заяви, че не толкова отдавна му се удало това, което никой не може да стори в последните години – да надбяга легендата в спринта на 100 и 200 м Юсейн Болт.

По думите на Боласие това се е случило, още докато носел екипа на Кристъл Палас. Тогава един ден той се засякъл с Болт и неговата компания, които изявили желание да поиграят футбол. 27-годишният Боласие бързо откликнал и тъкмо по време на мачлето се случило „чудото“.

„Играхме на игрище някъде в Челси, като не го давахме много сериозно. Познавам неговите приятели и хората, които се занимават с мениджмънта му. Той се шляеше из Лондон и искаше да поиграе футбол, така че ме поканиха“, разказа Боласие.

„Аз доведох братята си заедно с мен и събрахме два отбора. Това се случи някъде миналата година. Дали Болт го бива (с футболната топка – б.р.)? Наред е, ако трябва да съм честен, но пък го надбягах в състезание.“

„Мисля, че някъде могат да се намери видео, беше доста забавно. Трябва да се опитам да го намеря. А самият мач? Очевидно моят тим спечели“, заяви със самочувствие Боласие.