Звездата на Нюкасъл Алаан Сен-Максимен ще се завърне в игра след два месеца отсъствие. Французинът страда от дългосрочните ефекти на COVID-19, заяви мениджърът Стив Брус.

"Добрата новина за всички е, че Сен-Максимен е в състава. Той тренира добре през цялата седмица и нивата му във фитнеса са много, много добри. Трябва да постигнем правилния баланс и не бих очаквал той да започне титуляр, но той ще бъде в отбора. Алаан изглежда в прилична форма, което е важно и несъмнено в този конкретен момент от време, той дава огромен положителен импулс на всички, защото знаем колко е важен, особено в предни позиции", заяви Стив Брус.

Аржентинският централен защитник Федерико Фернандес няма да бъде на разположение за гостуването на Астън Вила поради проблеми със сухожилията и мускулите, докато Фабиан Шер и Киърън Кларк са под въпрос. Нападателят Дуайт Гейл не се чувства добре, но е с отрицателен резултат за коронавирус.

Нюкасъл е 15-и във Висшата лига, с 19 точки от 18 мача, и няма победа в девет мача във всички състезания. Те вкараха един гол в последните си пет мача от първенството. Брус заяви, че не се притеснява от головата суша и че играчите са готови да се борят, за да обърнат нещата.

"Ако шампионите от Ливърпул не могат да вкарат гол в продължение на шест часа, това показва колко е здрава тази лига. Направихме толкова много промени, прекалено много промени, а имахме някои сериозни проблеми с наранявания и заболявания ... преживяваме лош момент", допълни Брус.