Хамес Родригес се надява да играе в евротурнирите с Евертън, воден от Карло Анчелоти. Колумбиецът не крие, че се чувства страхотно в Ливърпул и разкри повече подробности за отношенията си с италианския специалист. 
 
„Когато пристигнах в Евертън през миналото лято, знаех, че съм направил правилен избор.  Още, когато хората ми се обадиха, аз видях ясното им намерение да постигнем нещо голямо. Евертън е чудесен клуб с високи амбиции и шефовете искат от нас редовно участие в европейските турнири. Ще е добре да се класираме за Лига Европа и да премерим силите си със силни отбори, а кой знае, през следващата година може да опитаме да стигнем и до Шампионска лига. 
 
Искаме да вървим  стъпка по стъпка, без да бързаме в развитието си и съм много доволен, че избрах Евертън. Отношенията ми с мениджъра са фантастични. Никога досега не съм се разбирал толкова добре с някой мениджър, но Карло  знае прекрасно какво искам и ми дава много ценни съвети. Той е като мой баща, връзката между нас  е много специална. Искам да остана тук за дълго и да постигнем фантастични неща с Евертън“, заяви Родригес