Отборът на Уотфорд е първият полуфиналист за ФА Къп. „Стършелите” се наложиха у дома с 2:1 в изключително интригуващ и динамичен двубой. В герой за тима се превърна златната резерва Андре Грей, който донесе успеха само две минути след появата си на терена.

Уотфорд поведе в резултата с 1:0 в 27-ата минута чрез Етиен Капу. След изпълнение на ъглов удар и отбита топка, тя достигна до Капу, който останал сам, реагира мигновенно, за да реализира на опразнената от Висенте Гуаита за 1:0.

След почивката гостите излязоха много по-амбицирани за успех. Миши Батшуай дори удари греда, но няколко минути по-късно се поправи и реализира.

Вратарят на домакините изстреля топката към Кико, а той подаде на Ейдриъм Мариапа, Миши Батшуай обаче открадна топката от защитника, близо до ъгъла на наказателното поле, и безкомпромисно реализира за 1:1 в 62-ата минута.

Само няколко секунди след като се появи в игра Андре Грей се разписа за 2:1 и се превърна в златната резерва за своя отбор. Атаката започна именно от 27-годишния нападател, който комбинира с Жерар Деулофеу, и в крайна сметка Андре Грей с точен удар изведе Уотфорд отново напред.

В края на двубоя Трой Дийни стреля от фаул, но вратарят на Кристъл Палас отрази удара.

По този начин Уотфорд очаква съперника си за полуфиналите на ФА Къп. Останалите двубои от четвъртфиналите са:

Уулвърхемптън – Манчестър Юнайтед

Милуол – Брайтън

Суонси – Манчестър Сити