Олександър Зинченко смени Манчестър Сити с Арсенал през летния трансферен прозорец и стана редовен играч на "топчиите" под ръководството на Микел Артета. Украинският национал засипа с похвали своя мениджър, с когото е работил преди това на "Етихад", и обясни защо иска да играе за него в Северен Лондон.

"Влиянието, което той имаше и има в момента върху мен, е голямо. Казах много пъти един ден, че ако ще напусна Сити и ще остана във Висшата лига, това ще бъде само да един мениджър, а това е Артета", сподели Зинченко пред Скай Спортс.

"Начинът, по който той вижда футбола, неговата визия, неговия характер, той е победител. Това ми харесва най-много в него. Очевидно той ме познаваше като играч и човек, когато ми се обади, имах няколко разговора преди да се присъединя към Арсенал. Артета ми каза какво иска да види от мен, визията, плана и стратегията на клуба. Хареса ми всичко това и затова дойдох", допълни бранителят.

Артета изведе Арсенал до върха на таблицата на Висшата лига този сезон, с осем точки пред бившия му отбор Манчестър Сити, въпреки че тимът на Пеп Гуардиола има мач по-малко. Амбициите на "артилеристите" за титлата ще бъдат наистина тествани през април с предстоящите мачове срещу Ливърпул, Сити и Челси.