Отборът на Манчестър Юнайтед вече търси заместник на мениджъра Оле Гунар Солскяер, който може да бъде освободен от поста си. Вчера реномираното британско издание „Times“ съобщи, че „червените дяволи“ се опитват да убедят Зинедин Зидан да поеме отбора.

49-годишният французин в момента е без клуб, след като напусна Реал Мадрид в края на миналия сезон. Бившият полузащитник обаче не е убеден, че английският гранд е правилният проект за него. На „Олд Трафорд“ се надяват близките му отношения с Кристиано Роналдо и Рафаел Варан да помогнат за убеждаването му.

Напрежението върху Солскяер е огромно след тежките загуби от Ливърпул (0:5) и Манчестър Сити (0:2). Въпреки това не се очаква той да бъде сменен следващите дни. Всяка следващата загуба обаче ще има сериозен ефект върху бъдещето на норвежеца.

Ръководството на „червените дяволи“ от известно време подготвя списък с евентуални заместници на Солскяер и Зидан е на едно от първите места в него. Там е и мениджърът на Лестър Брендън Роджърс, който е доста по-вероятен кандидат. Според „Sun“ бившият наставник на Ливърпул и Селтик вече си търси къща в околностите на Манчестър.