Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че ръководенето му в Тотнъм Хотспър е „като да играеш шах, без да имаш фигури”. Причината за тези думи на Специалния бяха в следствие на факта, че отборът има кадрови проблеми. Все пак Тотнъм взе успех с 3:2 при домакинството си на Саутхемптън за ФА Къп след два късни гола на Лукас Моура и Хюн-мин Сон, които осигуриха участие на отбора мач с Норич Сити. Все пак Моуриньо призна на брифинга си, че по-добрият отбор е загубил.

Тимът бе без контузените Хари Кейн, Муса Сисоко, Бен Дейвис, Джовани Ло Селсо и Ерик Ламела, а Деле Али влезе като резерва, след като не е напълно готов след травма, докато новото попълнение – Стивън Бергвайн, не може да вземе участие.

„Трябваше да изиграя този мач като шахматна схватка, но без да имам фигури. Без офицери, без царе, без царици. Много, много трудно с тези всички проблеми контузии – без Бергвайн. Не мога да говоря за продължаването ни, защото нямахме играчите, които са ни нужни. Отборът се нуждае от футболисти, за да прогресира в турнирите колективно, тактически и динамично. Нуждаем се от футболисти, а ги нямаме”, каза португалецът.

„Имаме толкова много контузени. Сисоко, Хари, днес Ламела, Ло Селсо, Бергвайн – трудно е. В единия мач имаме играчите А, B, C, в другия трябва да сме без D, E и F. Този сезон е прекалено труден. Факт е, че тимът показа невероятен дух, но по-добрият отбор загуби”, каза още той.

През втората част пък се видя смяна на игралия вече осем години за Тотнъм – Ян Вертонген. 32-годишният защитник, който е с изтичащ договор през лятото, не е редовен участник в мачовете на отбора през сезона и изглежда дните му в клуба са преброени. „Не беше контузия, а мое решение. Нормално е да има недоволни, тъй като никой не обича да бъде сменян. Реших да жертвам Ян, но накрая всички са окей, защото продължихме. Не е нужно да говоря с него, тъй като е интелигентен човек, голям професионалист, който обича да играе футбол”, каза още Моуриньо.