Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо напусна гневен пресконференцията си преди мача с Борнемут тази вечер, след като журналистите не спряха да го питат за инцидентите след дербито с Манчестър Сити в неделя.

"Гражданите" спечелиха двубоя на "Олд Трафорд" с 2:1, след което отпразнуваха успеха си твърде шумно, което доведе до реакция от страна на Моуриньо и в крайна сметка се стигна до масово меле, в което пострада асистентът на Пеп Гуардиола - Микел Артета.

"Става въпрос за различие - различие в културата, в образованието. Това и нищо повече. Това, което ние направихме срещу Арсенал, бе съвсем различно, начинът, по който се държахме като победители", коментира Моуриньо.

Изводът от дербито: Когато назначиш Жозе, получаваш... Жозе

Португалецът бе запитан дали очаква наказанието от Футболната асоциация за себе си или за Ромелу Лукаку. "Защо? Мисля, че ти работиш за друг клуб, а не за пресата", отвърна той на журналиста. "Знаете процедурата. Обвинение, доказателства, наказание".

Моу отговори на Пеп: Въпрос на възпитание е

Запитан дали е уверен, че неговите играчи са се държали по подходящ начин, Моуриньо отговори: "Аз знам. Не съм уверен, а знам. Не харесвате ли Борнемут? Не ги уважавате? Не вярвате, че те са отбор, способен да дойде на "Олд Трафорд" и да се представи добре. Не уважавате Еди Хауи? Не уважавате техните играчи", завърши Моуриньо, след което напусна залата за пресконференции.

Манчестър Юнайтед приема Борнемут тази вечер от 22:00 часа българско време. /БГНЕС